Afgelopen 21 januari 2015 heeft het Wielersymposium voor de 5e maal plaatsgevonden.
Op verzoek van vele fanatieke deelnemers zijn hieronder de presentaties van de sprekers te vinden.

Komend jaar zal onze eigen Edwin Achterberg maandelijks zijn expertise en verhalen delen in het blad 'Fiets'.
Lees hier het artikel van januari 2015:

Op het NK MTB marathon wist Rob, voedingsdeskundige van het Cycling Performance Centre, de derde plek te behalen. We vroegen hem uiteraard wat hij tijdens de marathon had genuttigd:

"Tijdens een mountainbike marathon en zeker tijdens de Bart Brentjens Challenge zijn de omstandigheden altijd zwaar. Hierdoor kost het veel energie van je lichaam, voeding en vocht zijn dan van groot belang. Tijdens deze marathon heb ik 6 gels op en 5 bidon met een isotone dorstlesser. Dit alles om voldoende koolhydraten binnen te krijgen waardoor je intensief kunt blijven doorgaan." Aldus Rob van der Werf.

Om prestaties te optimaliseren wisselen wielrenners perioden van intensieve training af met perioden van rust en herstel. In de trainingsleer wordt dit periodiseren genoemd. Echter, een disbalans tussen de belasting en de hoeveelheid rust leidt tot een verminderd vermogen van de weefsels om te herstellen met chronische peesblessures als mogelijk gevolg.

Wielrenners hebben meestal wel een idee of ze een ‘goede klimmer’ zijn of meer een sprinter, maar vaak kloppen die inschattingen niet helemaal met de werkelijkheid en ontbreekt het aan een goede test. De Power Profile Test van SMC Zuidoost Brabant is ontwikkeld om de sterke en zwakke punten van een renner nauwkeurig in kaart te brengen. Aan de hand van het “Power Profile” kan het niveau van een renner nauwkeurig worden bepaald en de training worden aangestuurd.

 
 

bel ons

040 - 888 6040
(blessures)

040 - 333 3026
(keuringen, CPC, fietspositie metingen)

contact

laat ons contact opnemen
of
kom ons opzoeken

Bel mij terug

Naam*
Vul uw naam in a.u.b.

Telefoonnummer*
Vul uw telefoonnummer in a.u.b.

Ongeldige invoer

Contactgegevens

Sportcomplex
Eindhoven-Noord
Vijfkamplaan 8
5624 EB Eindhoven

Locatie Veldhoven
route 207 (via de zij-ingang)
De Run 4600
Postbus 7777
5500 MB Veldhoven